Fietsroutes

Van Posterholt naar Sint Odiliënberg

Ten zuiden van Roermond vind je verschillende kleine plaatsjes met prachtige groene gebieden eromheen. Deze route neemt je mee door de typisch Limburgse dorpjes Sint Odiliënberg en Posterholt. Onderweg fiets je door mooie natuurgebieden met interessante bezienswaardigheden.

Historisch Sint Odiliënberg
Het eerste gedeelte van de route loopt van Posterholt naar Sint Odiliënberg, een klein dorpje ten oosten van de Maas. Sint Odiliënberg heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in het dorp. De heilige Otger, een missionaris uit de achtste eeuw ligt hier bijvoorbeeld begraven en er staat een schitterende basiliek van grote cultuurhistorische waarde in het dorp. Het Pieterpad, een van de bekendste lange afstandswandelroutes van Nederland, loopt ook door dit dorpje heen. Daarom is het dorpje in trek bij toeristen.

Klik hier om de route te bekijken>>>

Fietsen door het Schaagbachtal

Een stuk ten westen van Posterholt over de Duitse grens ligt het Helpensteinerbachtal, het Schaagbachtal en Petersholz. Deze route neemt je mee door dit grote natuurgebied en door Nederlandse en Duitse plaatsjes in de omgeving.

De Helpensteiner Bach
Posterholt is de uitvalsbasis van deze fietsroute. Vanuit hier fiets je via Vlodrop de Duitse grens over naar het natuurgebied rondom de Helpensteiner Bach. Deze beek meandert rustig door het gebied heen en de oevers van de rivier staan vol met vochtige, oude elzenbroekbossen. Het is een heerlijk rustige omgeving om doorheen te fietsen. Dit gebied is het leefgebied van onder andere de boomleeuwerik, de zwarte specht en de klapekster. Met een beetje geluk kun je een van deze vogels spotten, maar dan moet je wel goed opletten. Via Birgelen fiets je weer de bewoonde wereld in.

Klik hier om de route te bekijken>>>